Mesagerul.ro

Alege blatul de bucătărie în funcție de rezistență, aspect și preț!

Alege blatul de bucătărie în funcție de rezistență, aspect și preț!

Pentru a fi perfect funcțională, o bucătărie are nevoie nu numai de mobilier, electrocasnice, dotări și accesorii de cea mai bună calitate, ci și de un blat de lucru rezistent, ales în funcție de nevoile noastre și în armonie cu decorul acestei încăperi.

Blatul de lucru este un element care joacă un rol foarte important în cadrul bucătăriei, motiv pentru care alegerea sa nu trebuie făcută la întâmplare sau în grabă. Altfel, ne putem trezi că produsul cumpărat arată foarte bine, dar că nu rezistă la temperaturi extreme. Sau că am investit foarte mulți bani într-un model profesional, pe care, de fapt, nu prea îl folosim, pentru că gătim foarte rar.

Pentru a evita astfel de situații, cel mai recomandat este ca, înainte de a lua decizia de a achiziționa blatul, să ne analizăm bine stilul de viață. Apoi, este esențial să avem în vedere factori precum rezistența, aspectulși prețul blatului de bucătărie.

3 factori decisivi în alegerea blatului de bucătărie

Chiar dacă oferta din magazinele de profil este foarte variată, misiunea de a alege corect blatul de lucru se va simplifica dacă ne vom raporta la factorii următori:

1. Rezistență

Pentru a face față cu succes tuturor activităților desfășurate în bucătărie, obiectelor fierbinți/reci, umidității, zgârieturilor, loviturilor și petelor, zona de lucru are nevoie de un blat de bucătărie termorezistent, realizat dintr-un material durabil.

În topul celor mai rezistente modele de blaturi se află cele din porțelan - DEKTON. Acestea au, în schimb, dezavantajul unui preț ridicat.

De asemenea, blaturile din cuarț, precum și cele din piatră artificială stau foarte bine la capitolul rezistență, comportându-se excelent la temperaturi extreme, zgârieturi și umezeală, însă și investiția pe care o presupun e pe măsură.

2. Aspect

În afară de rolul funcțional, blatul de lucru are și un potențial decorativ ridicat, pe care adesea îl neglijăm. Dacă îl alegem în armonie cu design-ul celorlalte elemente din bucătărie, acesta poate să facă atmosfera mai plăcută și să aducă un plus de personalitate spațiului.

De exemplu, dacă avem o bucătărie elegantă, amenajată în stil clasic, putem opta pentru un blat din marmură, corian sau travertin.

În cazul în care este vorba de un spațiu de gătit modern, putem completa decorul cu un blat din cuarț, din HPL sau cu un model melaminat.

3. Preț

Reprezintă un factor decisiv atunci când vine vorba de achiziționarea blatului. Chiar dacă suntem tentați de produsele la prețuri mici, trebuie să știm că, de cele mai multe, acestea ascund o calitate îndoielnică.

Dacă ne dorim un blat de bucătărie superior calitativ, funcțional, durabil, realizat dintr-un material termorezistent și cu un aspect plăcut, este firesc să scoatem din buzunar o sumă mai mare.        

La KUXA studio găsești blaturi de bucătărie la un preț competitiv

Dacă te afli în etapa de amenajare a bucătăriei și ai nevoie de un blat de lucru care să răspundă perfect atât cerințelor tale practice, cât și celor estetice, intră pe site-ul kuxa.ro și vei descoperi o gamă foarte variată de modele.

Acestea sunt fabricate în Germania și Italia, din materiale de cea mai bună calitate, și pot completa armonios orice proiect realizat în stil clasic sau modern. Ai identificat deja modelul potrivit? Atunci contactează specialiștii din echipa KUXA studio pentru a afla prețul blatului de bucătărie ales în configurație completă cu mobilier, electrocasncie și sanitare, precum și alte informații utile, indispensabile celor în curs de amenajare a unei bucătării!

copyright © 2023 mesagerul.ro