BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Cât de mulți bani și ce alte avantaje îți poate aduce un blog propriu

Cât de mulți bani și ce alte avantaje îți poate aduce un blog propriu

Cât de mulți bani și ce alte avantaje îți poate aduce un blog propriu

 

Poveștile despre bani online realizați simplu și rapid îi tentează pe mulți utilizatori de internet. Realitatea este că, fără un noroc imens sau un context extrem de favorabil, trebuie să muncești mult pentru a avea o prezență online de succes, care să îți aducă venituri semnificative. Dar nimic nu este imposibil, sunt destul de multe persoane care au un blog (sau un vlog) și, fie că au ajuns sau nu la statut de influencer, realizează venituri constante din această activitate pe internet.

 

Trebuie să țintești sus din primul moment, dar să ai simțul realității, să acționezi rezonabil. A crește un blog este un proces de lungă durată, care necesită foarte multă atenție la detalii. Totul începe cu realizarea blogului în sine, detaliile de natură tehnică. Nu este necesar să fii programator și nici web designer. Dacă folosești populara platformă Wordpress, lucrurile sunt simple. Alegi o temă, o optimizezi și personalizezi.

 

De preferat este să investești puțin în imaginea personală, în brandul propriu, iar la acest capitol poți apela la un web designer pentru a te ajuta cu un logo și alte imagini pentru vizualul general (poți folosi aceste elemente și în alte surse online, de exemplu pe Facebook și Instagram, unde de asemenea este mai mult decât necesar să ai pagini dedicate pentru blog).

 

La capitolul tehnic, foarte important este serviciul de web hosting. Nu ai nevoie de un plan de găzduire web cu resurse consistente, deci vei începe cu un plan ieftin de hosting, dar important este ca providerul să fie unul care asigură servicii ireproșabile. Uptime aproape de 100% și suport tehnic non stop dedicat - iată elemente de maximă importanță în alegerea firmei de specialitate. Nici nu se pune problema să mergi pe domeniu web gratuit. Alege un domeniu web propriu, de preferat .ro, .com, .net sau .eu. De exemplu, acest furnizor de servicii web, percepe o taxa de doar 7.5 euro/an pentru un domeniu .ro. Dacă vrei să ai o imagine mai originală, poți opta și pentru o extensie specială, care să iasă mult în evidență (sunt astăzi disponibile variante enorm de multe).

 

Ca blogger, ai nevoie de articole originale, bine documentate, cu opinii pertinente pe diverse subiecte de actualitate sau de interes pentru o anumită nișă de public. Trebuie să capeți autoritate, să ai o personalitate bine conturată online, tot mai solidă. Este de preferat să fii mereu pe fază în tratarea subiectelor importante pe moment. Pe lângă partea de SEO, trebuie să acționezi pentru ca articolele să fie distribuite pe rețelele sociale în mod natural, adică să creezi buzz puternic. Ai grijă la imagine pe termen lung, evită să te controversele doar de dragul audienței de moment.

 

Blogul propriu va aduce bani în funcție de audiența sa. Cu cât ai mai mult trafic, cu atât mai bine. Poți câștiga din publicitate clasică (de obicei pay per click), din afiliere (câștigi procente din vânzările generate de linkuri și reclame), dar mai ales din postarea de articole publicitare, recenzii plătite, articole cu interes SEO. Suma de bani lunară va depinde de statura blogului. Evident, în primele luni sau chiar în primul an, șansele de venituri sunt foarte mici. Însă saltul poate fi realizat în orice moment, în liga mare a blogurilor de succes. Între timp, se poate participa la concursuri cu premii pentru bloggeri, premii ce pot consta inclusiv în bani cash sau vouchere.

 

A fi blogger de succes îți aduce însă și alte avantaje. Ai un statut apropiat de cel al jurnaliștilor, cu acces la evenimente speciale, tratamente VIP în anumite contexte, fel de fel de produse gratuite (primite pentru a le testa și a povesti apoi despre ele). Ești important pentru branduri și poți avea vacanțe gratuite și multe alte beneficii.

copyright © 2023 mesagerul.ro