Mesagerul.ro

Ce presupun serviciile de reparații pentru acoperiș?

Ce presupun serviciile de reparații pentru acoperiș?

Acoperișul are rolul de a proteja casa de condițiile meteorologice nefavorabile și de orice factor extern dăunător, asigurând confortul proprietarilor în fiecare anotimp. Vin însă momente când este necesară cel puțin o lucrare de reparație pentru acoperiș mai amplă, ca urmare a deprecierii suferite în timp sau a folosirii unor materiale slab calitative, care și-au pierdut din proprietăți.

Atunci când încep să apară primele semne de disconfort (crăpături vizibile ale învelitorii, infiltrații de apă în podul casei, temperatura scade iarna sau crește vara dincolo de limita optimă, valoarea cheltuielilor de întreținere crește, camerele de la nivelul superior au un grad ridicat de umiditate și, drept urmare, se formează mucegaiul), putem vorbi despre eventuale deteriorări la nivelul acoperișului.

În cazul în care observi în casa ta unul dintre aceste semne sau poate mai multe, este clar că se impune o lucrare mai amplă de reparație pentru acoperiș, și atunci este bine să lași sistemul de învelitori pe seama experților. Ei vor ști ce este de făcut în fiecare situație în parte, ce părți ale acoperișului să investigheze și care sunt cauzele. Ce presupun însă aceste servicii de reparații vom vedea în acest articol, însă înainte trebuie să stabilim care sunt semnele care „cer” astfel de intervenții.

Când este necesar să apelezi la o firmă de reparații pentru acoperiș?

Am enumerat la început câteva dintre semnele care indică faptul că este nevoie de servicii de reparații sau renovări la nivelul acoperișului. Le reluăm acum într-o listă organizată, adăugând și alte posibile cauze:

infiltrațiile de apă în încăperile de la nivelul superior al locuinței (pod, mansardă, camere);

apariția mucegaiului pe pereți din cauza umezelii crescute;

creșterea frecvenței scurtcircuitelor ca urmare a interacțiunii cablurilor electrice cu infiltrațiile de apă;

modificarea temperaturii la nivelul încăperilor, în sensul apariției unui disconfort termic;

creșterea cheltuielilor de întreținere;

lipsa/desprinderea unor bucăți de tablă după o furtună violentă etc.

Ce presupune renovarea acoperișului? Dar schimbarea lui?

O firmă de reparații pentru acoperiș va pune în practică aceste servicii fie prin renovări la nivelul învelitorii, fie prin schimbarea/înlocuirea totală a sa. Aplicabilitatea fiecărui tip de intervenție depinde, bineînțeles, de starea în care se află acoperișul în momentul solicitării intervenției.

Cele două laturi ale serviciului de reparații sunt distincte, așa că vom vorbi pe rând despre fiecare:

Renovările – sunt necesare atunci când acoperișul este deteriorat parțial, prezentând doar probleme mai mici sau mai mari la nivelul sistemelor de prindere, al pieselor auxiliare, bucăți lipsă, dar înlocuibile etc.

Înlocuirea/schimbarea totală a acoperișului – este absolut necesară când: întreaga învelitoare a fost distrusă de furtunile puternice; mai mult de jumătate din foile de tablă lipsesc; șarpanta din lemn este complet deteriorată și slăbită din cauza umezelii excesive; durata sa de viață a depășit cu mult termenul standard; montajul a fost realizat în mod necorespunzător etc.

Sigur, cauzele care duc la necesitatea realizării unor lucrări de reparații pot fi valabile în ambele cazuri. De exemplu, infiltrațiile de apă pot fi provocate de simpla slăbire a unui șurub sau de distrugerea iremediabilă a șarpantei, însă aceste „diagnostice” pot fi stabilite doar de o echipă de specialiști. Vasta experiență a acestor meșteri le permite să își dea seama care este sursa problemei, în urma unei investigații logice și specifice a acoperișului.

Varianta ideală pentru a preîntâmpina aceste neplăceri este alegerea, de la bun început, a unor materiale superioare calitativ pentru construirea acoperișului, și aici aducem în discuție renumita companie românească RoofArt. Ca unic producător și comercializat al revoluționarei țigle metalice Umbrella®, compania garantează 100% pentru fiabilitatea, rezistența și eleganța acesteia. Principalul argument adus în sprijinul unei astfel de afirmații îl reprezintă oțelul suedez utilizat la fabricarea panourilor de țiglă, a cărui rezistență a fost testată timp de peste 40 de ani, în cele mai nefavorabile condiții din întreaga lume.

În cazurile mai puțin plăcute în care sunt totuși necesare serviciile de reparații, RoofArt le pune solicitanților la dispoziție serviciile de renovare a acoperișului casei la cele mai bune prețuri, oferite de firmele partenere.


copyright © 2023 mesagerul.ro