Mesagerul.ro

Cum afli ce tip de păr ai? Răspunsul pe care trebuie să îl cunoști


            Dacă tânjești după un par frumos și luminous, cunoașterea tipului tău de păr este primul și cel mai important pas. Abia atunci vei putea adopta regimul ideal de îngrijire a părului, pentru rezultate perfecte.

            Pentru a te ajuta să înțelegi și să cunoști tipul tău de păr, am pregătit câteva sfaturi utile care te vor ghida să ai grijă de părul tău cum se cuvine.

            Tipul de păr poate fi determinat de modelul de bucle al părului. Cantitatea de ondulare se bazează pe forma foliculului de păr. Foliculii ovali sau asimetrici dau naștere unui păr mai ondulat. Există trei tipuri de păr de bază și anume drept, ondulat, creț. Determinarea subtipurilor de păr se bazează pe structura și porozitatea firului de păr și pe tipul tău de scalp.

            Structura părului

            Odată ce cunoști tipul de păr principal, este timpul să identifici structura părului. Acest lucru se face de obicei printr-un test de fir, care poate fi efectuat fie prin vedere, fie prin atingere. Pentru acest test de tip de păr, vom folosi metoda tactilă, deoarece ajută la determinarea mai precisă a diametrului părului. Ia o bucată de păr între degete și freac-o înainte și înapoi.

 - Dacă nu simți nimic, tipul tău de păr este considerat neted.

 - Dacă simți părul între degete, tipul tău de păr este mediu.

 - Dacă părul tău se simte gros între degete, atunci tipul tău de păr este aspru.

            Porozitatea părului

            Capacitatea părului tău de a absorbi umezeala și ingredientele naturale din produse este cunoscută ca porozitatea părului tău. Cunoașterea porozității părului te ajuta să ai mai multă grijă de păr, deoarece vei ști cât de bine poate reține proteinele și umezeala.

            Porozitate scăzută: de obicei durează mult timp să se usuce fără a utiliza un uscător de aer sau alte surse de căldură. Acest tip de păr are dificultăți în absorbția produselor de îngrijire a părului.

            Porozitate echilibrată: în general, este ușor de întreținut și are o mișcare naturală. În plus, poate fi aranjat cu ușurință fără a utiliza o cantitate mare de produs.

            Porozitate ridicată: tinde să se usuce rapid. Umiditatea poate părăsi părul la fel de ușor cum poate fi absorbită. De obicei, necesită o cantitate mare de produse pentru îngrijire a părului.

            Umiditatea scalpului

            Secțiunea finală a acestui ghid este concepută pentru a te ajuta să determini nivel de umiditate al scalpului. Care dintre aceste trei tipuri de scalp seamănă cel mai mult cu părul tău?

            Uscat: firele de păr sunt protejate de sebum, o substanță asemănătoare cu ceara, care ajuta la prevenirea fragilității. Dacă scalpul tău este uscat și îți dă senzația de mâncărime, este de obicei din cauza lipsei de sebum, ceea ce poate duce la ruperea firului de păr.

            Uleios: Părul tău se simte gras? Din cauza supraproducției de sebum, părul tău poate atrage murdărie, declanșând o reacție chimică care poate irita scalpul și poate duce la mătreață.

            Echilibrat: Un scalp echilibrat are o cantitate uniformă de producție de ulei.

            Tipurile de păr se bazează pe felul în care părul tău se ondulează. Părul drept, ondulat, creț și ondulat sunt tipuri de păr de bază cu alte subtipuri. Acum că ai o înțelegere mai clară a tipului de păr, este timpul să îți îmbunătățești rutina de îngrijire a părului.

copyright © 2023 mesagerul.ro