Grupuri electrogene Diesel – cum le alegem corect?

Fie că este vorba de întreruperi de curent sau de lipsa accesului la o sursă de alimentare cu energie electrică, modelele performante de grupuri electrogene Diesel (cunoscute și sub numele de generatoare electrice pe bază de motorină) ne pot face viața mai ușoară.
Dacă în cazul uzului rezidențial utilitatea generatorului este mare, în cel al uzului industrial aceasta se amplifică mult – în situația unei pene de curent activitatea putând continua normal, fără a fi vorba de pierderi de bani sau de alte resurse. Importanța deținerii unui grup electrogen crește și mai mult atunci când lipsa curentului electric poate face diferența între viață și moarte, cum este cazul spitalelor.
Dar de ce să alegem un grup electrogen Diesel? De ce nu unul pe gaz? Cum alegem corect generatorul Diesel? La aceste întrebări vom răspunde succint în cele ce urmează și, la final, vom recomanda o companie care produce și comercializează generatoare de curent de calitate, la prețuri corecte.
De ce să alegem grupuri electrogene Diesel?
Chiar dacă nu acesta este subiectul central al prezentului articol, nu putem să nu argumentăm decizia noastră de a ne concentra asupra modelelor de generatoare care funcționează cu combustibil Diesel.
Grupurile electrogene Diesel, deși mai scumpe comparativ cu cele pe gaz, sunt alegerea numărul unu din mai multe motive, iar primul dintre acestea este eficiența. Chiar dacă prețul combustibilului utilizat este mai mare, consumul în momentul funcționării este redus, fapt ce asigură, în timp, economii substanțiale. Apoi, orice generator Diesel se remarcă printr-o durată mare de viață și o întreținere facilă. De asemenea, combustibilul utilizat (motorina) asigură o ardere mai răcoroasă, diminuând căldura, protejând motorul și garantând un regim de funcționare mai mare.
Cum alegem corect un grup electrogen Diesel?
Dacă am decis că un grup electrogen Diesel este modelul ce răspunde cel mai bine exigențelor noastre, nu înseamnă că nu vom mai întâlni provocări în procesul de cumpărare.
În alegerea unui astfel de produs nu trebuie să se țină cont doar de tipul combustibilului utilizat, ci de nenumărați alți factori, dintre care cei mai importanți sunt:
● aplicația concretă – trebuie să stabilim dacă avem nevoie de un grup electrogen ca sursă de avarie sau de unul ca sursă independentă;
● locul unde urmează să fie montat – există atât modele de interior, mai silențioase și de dimensiuni mai mici, cât și modele care se montează la exterior;
● tipul energiei furnizate – în funcție de tensiunea cerută de numărul consumatorilor, trebuie să decidem dacă avem nevoie de un grup de curent monofazat sau de unul trifazat;
● puterea furnizată – trebuie să determinăm consumatorii care urmează să fie alimentați, numărul și tipul acestora (inductivi sau rezistivi), iar apoi să stabilim ce putere ar fi necesară;
● carcasa – calitatea acesteia este vitală fie că vorbim de un grup electrogen de interior, deoarece materialul carcasei influențează nivelul zgomotului produs (calitate mai mare, un nivel al zgomotului produs mai mic), fie că vorbim de un model montat la exterior (caz în care carcasa are un rol important în ceea ce privește asigurarea protecției aparatului împotriva factorilor externi agresivi).
ENERGEN – grupuri electrogene Diesel echipate cu cele mai bune motoare din lume
Compania ENERGEN are o vastă experiență în producerea și comercializarea de grupuri electrogene, atât Diesel, cât și pe gaz, și se diferențiază de competitorii săi nu doar prin calitatea înaltă a produselor puse la dispoziție, ci și prin cea a serviciilor. În ceea ce privește comunicarea cu clientul, brandul pune accentul atât pe cea anterioară cumpărării, când specialiștii oferă toate sfaturile necesare unei alegeri corecte, cât și pe cea after sales.
Soluțiile oferite de către ENERGEN răspund cu succes chiar și celor mai exigente cerințe, compania implementând EPS (Energen Paralleling Sistem) pentru grupuri electrogene în paralel și sincronizând la cerere grupurile cu rețeaua. De asemenea, pune la dispoziție servicii de integrare cu orice BMS (building management system).
În ceea ce privește generatoarele Diesel ENERGEN, lucrurile sunt simple: clientul poate găsi ușor modelul potrivit necesităților sale. Poate alege puterea dorită (de la 10 kVA până la 3300 kVA) și poate opta pentru motorizarea care crede că răspunde cel mai bine nevoilor sale (peste 7 tipuri de motoare, de la branduri de renume precum Mitsubishi, Perkins sau Iveco).
Toate grupurile electrogene ENERGEN sunt concepute cu grijă, din piese furnizate de producători europeni, iar carcasele sunt construite dintr-un oțel special (oțel galvanizat), fapt pentru care nu ruginesc și nu produc mult zgomot. Mai multe detalii despre companie și despre produsele sale se pot descoperi pe energen.eu!