BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Masa de călcat profesională și manechinul de croitorie reglabil – cât de importante sunt într-o croitorie?

Masa de călcat profesională și manechinul de croitorie reglabil – cât de importante sunt într-o croitorie?

Pentru a funcționa la parametri optimi, un atelier de croitorie trebuie să aibă nu doar mașini de cusut, brodat și surfilat, ci și numeroase alte echipamente și accesorii. Masa de călcat profesională, generatorul de aburi, manechinele de croitorie și tiparele pentru haine sunt doar câteva dintre elementele auxiliare absolut necesare într-o astfel de afacere.

În cele ce urmează vom vorbi despre cele patru categorii de accesorii menționate mai sus, în încercarea de a vedea ce rol are fiecare și cât de mult contribuie la buna desfășurare a activității.   

Mesele de călcat și manechinele de croitorie, indispensabile într-un atelier de croitorie

E drept că acestea nu fac parte din echipamentul de bază al unei firme specializate în confecții textile și că sunt considerate secundare, însă asta nu înseamnă că trebuie să le alegi la întâmplare sau să faci rabat la calitate atunci când le achiziționezi.

Dacă vrei să obții rezultate dintre cele mai bune, care să-ți asigure profitul, este obligatoriu să mizezi pe calitate nu doar în cazul mașinilor, ci și atunci când vine vorba de accesorii. Să luăm drept exemplu un manechin de croitorie reglabil. Într-adevăr, acesta necesită o investiție mai mare decât un manechin standard, însă este mult mai performant și oferă mult mai multe avantaje.

Hai să vedem ce funcție joacă fiecare dintre accesoriile menționate și de ce este atât de necesar într-o astfel de activitate:

1. Masa pentru călcat

Orice produs textil finit, indiferent că vorbim de haine, lenjerii de pat, perdele etc., nu iese pe ușa atelierului de croitorie până ce nu este călcat.

Pentru această operațiune este nevoie de o masă de călcat profesională, prevăzută cu o stație de călcat specială sau, mai exact, cu un generator de aburi. În afară de faptul că este reglabilă și pliabilă, o astfel de masă dispune de multe dotări, menite să simplifice munca și să permită chiar și călcarea celor mai dificile materiale.

2. Generatorul de aburi

Mult mai eficiente decât clasicele fiare de călcat, având în vedere că au o capacitate mult mai mare de a produce aburi, generatoarele de abur profesionale sunt obligatorii într-o firmă de confecții actuală, unde permanent există un volum mare de articole textile care trebuie călcate.

Prin folosirea unui astfel de echipament, timpul alocat călcării se reduce semnificativ comparativ cu metoda clasică, iar datorită presiunii mari a aburului, pot fi netezite chiar și cele mai dificile materiale. Totodată, aburul fierbinte dezinfectează textilele, distrugând practic toate microorganismele.

3. Manechinele pentru croitorie

Niciun atelier de croitorie nu ar putea să-și desfășoare activitatea în condiții optime fără un manechin de croitorie. Deși este un element auxiliar, totuși joacă un rol important, devenind indispensabil atunci când trebuie confecționate articole vestimentare mai complexe, așa cum sunt, de exemplu, rochiile, sacourile, costumele etc.

Pentru a elimina orice risc ca hainele să nu se potrivească destinatarului, îți recomandăm să folosești un manechin de croitorie reglabil. Net superior modelului standard, acesta îți permite să modifici mult mai ușor măsurătorile în funcție de caracteristicile fizice ale clienților. Mai exact, datorită rotițelor reglabile amplasate în spatele și pe laterala sa, dar și grație cadranelor frontale, ai posibilitatea să faci o mulțime de ajustări independente, în zona gâtului, a taliei, a bustului sau a șoldului. 

4. Tiparele pentru haine

Acestea sunt, de asemenea, necesare într-o croitorie și trebuie să aibă o calitate superioară, dacă vrei ca produsele finale să se ridice la nivelul așteptărilor clienților. La furnizorii din domeniu găsești tipare pentru orice fel de articol vestimentar, pentru orice categorie de destinatari (femei, bărbați, copii etc.).

Cel mai important este să le achiziționezi pe cele care sunt specifice afacerii tale și care, totodată, au o cerere mai mare. De exemplu, dacă atelierul tău este specializat în articole pentru femei, atunci ai nevoie de cât ai mai multe tipare de calitate pentru rochii, fuste, bluze, paltoane etc.

De unde poți achiziționa manechine de croitorie, mese de călcat și alte echipamente de calitate?

Pentru a avea un business profitabil, este foarte important să folosești echipamente și accesorii care să se ridice la cele mai înalte standarde de performanță și calitate. Toate acestea pot fi achiziționate de la Bro Rom, unul dintre cei mai mari furnizori de astfel de produse din România.

Această companie îți pune la dispoziție o gamă variată de accesorii precum manechine croitorie și mese de călcat ieftine, plus orice ai nevoie pentru atelierul tău: mașini de cusut, brodat, surfilat, generatoare de aburi și multe altele, la prețuri avantajoase.

Pentru a vedea toată oferta, accesează site-urile brorom.ro și tiparedecroitorie.ro!

 

copyright © 2023 mesagerul.ro