Mesagerul.ro

Nirvana Yoga: „Corpul uman este unul tridimensional”

Nirvana Yoga: „Corpul uman este unul tridimensional”

Fiecare dintre noi avem un corp fizic, un corp energetic și un corp cauzal. Prin practica Nirvana Yoga toate aceste 3 corpuri sunt aduse în echilibru și armonie. 

Dacă corpul fizic este subiectul de studiu principal al științei și medicinei, corpul energetic și corpul cauzal sunt subiectele de studiu ale științei yoga, ale spiritualității. Pentru a face alegeri conștiente în beneficiul nostru, este important să avem cunoașterea completă. În sistemul Nirvana Yoga obții cunoașterea completă despre corpul fizic, cel energetic și cel cauzal. 

În momentul în care înțelegi cum funcționează fiecare din aceste corpuri înțelegi și felul în care se influențează unele pe celelalte și de ce unele manifestări de boală în corpul fizic nu au o explicație științifică a cauzei apariției lor și, în consecință, nu pot fi tratate prin medicină convențională. 

Cunoașterea completă îți permite să înțelegi viața și existența în mod holistic și să tratezi cauzele bolii și nu efectele sau simptomele ei. Aceasta este una din învățăturile Maestrului Madhavacharyan, fondatorul sistemului Nirvana Yoga: “Treat the underlying cause of the disease and not the symptoms alone”

Ce înseamnă corp energetic? 

La fel cum corpul fizic este alcătuit din diverse sisteme de organe care comunică între ele pentru a asigura bună funcționare a întregului organism, corpul energetic este alcătuit din elemente care comunică între ele pentru a asigura un flux permanent și optim de energie în corp. 

Corpul energetic este compus din:    

 ✔      meridiane (yoga nadis) 

 ✔      centri energetici (chakre) 

 ✔      intersecții energetice (marmas) 

 ✔      prane (pranas) 

 ✔      focuri energetice (energy fireș) 

 ✔      sfere energetice (energy spheres)   

Dintre toate aceste elemente ale corpului energetic, cele mai cunoscute sunt chakrele. Cuvântul chakra provine din sanscrită și înseamnă roată sau cerc. În majoritatea textelor care vorbesc despre sistemul chakrelor se vorbește despre cele 7 chakre.    

 În realitatea însă există doar 6 chakre:   

Mooladhara – chakra de bază 

Swathistana – chakra sexuală 

Manipuraka – chakra plexului solar 

Anahata – chakra inimii 

Vishudhi – chakra gâtului 

Ajna – chakra celui de-al treilea ochi   

Fiecăreia dintre aceste chakre i-a fost alocat un simbol sau o culoare pentru a fi mai ușor de perceput sau înțeles de către oameni. Aceste chakre sunt de fapt niște centri energetici, în formă de cerc, că niște inele, care se rotesc în permanență pentru a asigură distribuirea energiei prin canalele energetice către tot corpul.  

Toate experiențele pe care sufletul le acumulează în călătoria să, fie pozitive fie negative, se vor regăsi în corpul energetic la nivelul canalelor de energie sau în apropierea chakrelor. Aceste depozite pot îngreuna fluxul de energie din corp, dar pot fi îndepărtate prin practica Nirvana Yoga. 

Cea de a 7 a chakra, denumită Sahasrara sau Chakra Coroană, nu este în realitate o chakra deoarece formă ei nu este de cerc, iar felul în care funcționează nu este similar cu al celorlalte 6 chakre din corp.    

Sahasrara este partea corpului energetic situată în zonă capului, iar rolul ei este acela de a primi și direcționa energia către suflet. De acolo această energie este distribuită ulterior prin intermediul chakrelor către restul corpului energetic. 

Scopul practicilor Nirvana Yoga este acela de a crește nivelul de energie din corp pentru că fiecare suflet să aibă realizare de sine.

Creșterea acestui nivel de energie poate avea loc în momentul în care curățăm din corpul energetic toate acele culturi pe care sufletul le-a acumulat și care formează mintea. Mintea este cea care dictează gândurile, iar gândurile ne dictează comportamentul și alegerile. În acest scop, avem nevoie de o practică constantă și ghidată de profesioniști pentru că fiecare suflet este unic iar practicile necesare unui proces de creștere spirituală care să elimine blocajele sunt și ele personalizate.   

În studiourile Nirvana Yoga din București și Cluj Napoca vei întâlni profesori de yoga pregătiți să te ajute să practici terapiile potrivite pentru tine. Pe lângă faptul că sunt pregătiți din punct de vedere academic și metodologic, cu siguranță și ei au trecut deja prin etapele aferente creșterii spirituale pe care tu ți-o dorești și astfel îți vor înțelege mai bine nevoile.  

Cum accesăm practicile Nirvana Yoga     

Dacă îți dorești mai multe informații privind practicile Nirvana Yoga, poți contacta direct profesorii de la studio:

Nirvana Yoga București – 0733 756 897 (Strada Batiştei nr. 28, Sector 2, Bucureşti)

Nirvana Yoga Cluj – 0733 830 764 (Piaţa Unirii nr. 21, Cluj Napoca)  

Mai multe detalii despre practici și despre programul de la studio puteți afla pe nirvanayoga.ro.


copyright © 2023 mesagerul.ro