BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Alimentele pe care nu trebuie să le congelezi niciodată. Dacă ai făcut-o, se vor altera

Alimentele pe care nu trebuie să le congelezi niciodată. Dacă

Congelarea este utilă atunci când vrei să păstrezi anumite produse pentru a le consuma mai târziu, dar unele alimente nu se congelează niciodată. Există câteva categorii de alimente care, odată congelate, pot fi aruncate la gunoi.   Brânzeturile moi Diferite brânzeturi cum ar fi cele de capră, brie sau ricotta tind să se separe și să capete o textură granulată atunci când sunt congelate. Brânzeturile tari, cum ar fi cheddarul, pot rezista mai bine în congelator deși și acestea își pot schimba textura.   Lactatele Lactatele, în general, este bine să stea departe de congelator. Smântâna, iaurtul, laptele sau sosurile pe bază de lapte se separă și nu mai au o textură plăcută.Anumite fructe și legume Unele produse, în special fructele și legumele cu conținut ridicat de apă, se pot înmuia și își pot schimba aroma sau mirosul dacă sunt congelate. Salata verde, castraveții, varza și pepenele verde trebuie ținute în frigider, nu în congelator.   Alte produse, cum ar fi roșiile, pot fi congelate, însă doar dacă ulterior vor fi folosite la gătit, deoarece devin moi după decongelare, potrivit Institutului de Agricultură și Resurse Naturale de la Universitatea Nebraska-Lincoln, citat de considerable.com. SosurileSosurile, precum maioneza, rezistă mult mai bine la frigider. Deși pot fi consumate în siguranță după decongelare, acestea se vor separa. Ouăle, uleiul și oțetul din amestec se vor separa, iar uleiul va ieși deasupra. Încercarea de a-l readuce la textura inițială ar putea să nu funcționeze și, dacă o face, veți avea un sos mai subțire, apos. Ouăle Ouăle întregi trebuie ținute departe de congelator. În timp ce îngheață, ouăle își măresc volumul iar coaja se sparge, permițând bacteriilor să se strecoare. Și chiar dacă ar rămâne intactă, gălbenușul devine cleios și greu de amestecat cu albușul. De asemenea, glazura sau sosurile pe bază de ou pot deveni dure sau cu textură cauciucată dacă sunt congelate.  

copyright © 2022 mesagerul.ro