Mesagerul.ro

BCR debutează la Bursa de Valori București

BCR debutează la Bursa de Valori București

BCR debutează la Bursa de Valori București cu prima emisiune internațională de euroobligațiuni verzi de către o bancă românească
Emisiunea de euroobligațiuni verzi BCR, care a intrat la tranzacționare astăzi, 30 mai, la Bursa de Valori București sub simbolul bursier BCR27E, marchează debutul băncii pe piețele internaționale de capital. BCR a emis 7.000 de euroobligațiuni verzi, având o valoare nominală unitară de 100.000 EUR, cu scadență la 19 mai 2027, o rată anuală fixă a cuponului de 7,625% în primii 3 ani și o dobândă variabilă plătibilă trimestrial începând cu luna mai 2026 conform 3- luna EURIBOR, +4,539%. Emisiunea de obligațiuni care intră astăzi la tranzacționare este prima emisă de BCR în acest an și a 9-a listată de BCR la bursa locală. Prima obligațiune emisă de BCR a ajuns la maturitate, în prezent fiind tranzacționate 8 emisiuni corporative și verzi. A doua emisiune de obligațiuni, în valoare de 600 de milioane de lei, este disponibilă pentru tranzacționare începând cu decembrie 2019 sub simbolul bursier BCR26. Anul trecut, BCR a listat trei emisiuni de obligațiuni, dintre care una era de obligațiuni verzi: BCR28, BCR28A și BCR28B. În 2022, banca a listat la Bursa de Valori București 3 emisiuni de obligațiuni, dintre care prima și a treia au fost corporative, BCR27 și BCR28C, în timp ce a doua a fost o emisiune de obligațiuni verzi, BCR27A.

BCR, membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operațiuni bancare universale (retail, corporate & investment banking, trezorerie, piețe de capital), precum și companii din piața de leasing, pensii private, și bănci de locuințe.

copyright © 2023 mesagerul.ro