Mesagerul.ro

Boala asta nu se va termina niciodată, de Sławomir Mentzen

Boala asta nu se va termina niciodată, de Sławomir Mentzen

“O spun de mai bine de un an de zile: boala asta nu se va termina niciodată. Nici prin cel mai dur lockdown, nici dacă sudăm ușile reticenților. Incidența 0 este o utopie, iar promotorii ei sunt analogii moderni ai comuniștilor, care încearcă să schimbe relațiile sociale pentru a-i face sclavi pe oameni.

Sub utopiști avem apoi o mulțime de idioți utili, care cred în tot acest nonsens. Pretinși oameni educați, profesori, jurnaliști, oameni de cultură și chiar și medici, cu toții repetă de mai bine de un an cele mai mari prostii, sprijină cele mai prostești decizii, sprijină întregul circ cu autoritatea lor. Comuniștii aveau și ei profesorii și scriitorii lor, care sprijineau teroarea roșie.

Restul sunt sărmanii oameni manipulați de politicieni și mass-media. Chiar îmi pare rău pentru cei care încă poartă masca, până și în locuri unde nu este obligatorie. Acești oameni nu înțeleg ce fac, mass-media i-a privat, pentru mai mult de un an, de abilitatea de a mai reflecta cu adevărat la virus.Am văzut oameni purtând masca la plajă, pe o plajă pustie. Un om singur pe o barcă, purtând masca. Aceasta este drama: prăbușirea rațiunii, întoarcerea la evul mediu întunecat.

Cândva, elitele foloseau știința, în speță astronomia, pentru a prezice eclipsele, pentru a obține supunerea maselor printr-o pretinsă magie. Astăzi, elitele folosesc superstițiile pentru a obține supunerea oamenilor, printr-o pretinsă știință. Și oamenii se lasă păcăliți.

Avem acum o situație complet sigură. Nu e nevoie de nici o restricție. Oricine a vrut, a putut să se imunizeze. Cine nu a făcut-o, a luat o decizie în cunoștință de cauză, la care avea tot dreptul. În toamnă, boala va crește. Unii vor fi în relativă siguranță, în timp ce alții, după vârstă și starea sănătății, vor fi mai mult sau mai puțin în siguranță. În această situație, a amenința cu un lockdown, cu segregare, cu ridicarea oamenilor de la muncă sau studii, cu refuzarea accesului oamenilor la cultură sau în restaurante, nu înseamnă a lupta împotriva virusului. Înseamnă a lupta împotriva libertății și a lumii așa cum o știm.

Oricine e conștient de situația actuală și totuși sprijină încercările de a-i diviza pe oameni și de a-i priva de drepturile lor de bază este un totalitar și un inamic al libertății. Între-o bună zi, omenirea se va scutura de toată această nebunie. Memoria acestor poziții totalitare va rămâne însă și va depune mărturie pentru multă vreme.”

Sławomir Mentzen, economist, membru Konfederacja

copyright © 2023 mesagerul.ro