BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Extrema-dreapta a Germaniei.

Extrema-dreapta a Germaniei.

Extrema-dreaptă a Germaniei se află în fruntea agendei anti-imigrație și Agenda de dezvoltare sustenabilă (verde).
Alternativa de extremă-dreapta pentru Germania (AfD) se află în fruntea sondajelor pentru alarmarea partidelor principale și este pe cale să câștige trei voturi de stat în estul țării, cu apeluri pentru a opri migrația și a reduce ceea ce consideră o agendă ecologică costisitoare.

AfD sondajează 17-19% la nivel național, în jurul unui nivel record pentru partidul care acum concurează cu social-democrații cancelarului Olaf Scholz pentru locul doi în unele sondaje, în creștere față de locul cinci la alegerile din 2021, când a obținut 10,3% din voturi.

A fost ultima dată la astfel de niveluri în 2018, după criza migranților din Europa. De data aceasta, partidul naționalist, anti-imigranți a beneficiat și de luptele interne din coaliția tripartită a lui Scholz.

Partidele de extremă dreaptă au câștigat teren în toată Europa. În Franța, extrema dreaptă a devenit un rival mai puternic la urne, în timp ce în Italia și Suedia, acum sunt la guvernare.

Dar ascensiunea AfD, care condamnă guvernul german pentru niveluri ridicate de imigrație, inflație în creștere și tranziție ecologică costisitoare, atinge un nerv deosebit de sensibil în Germania din cauza trecutului nazist al țării.

Agenția națională de spionaj a Germaniei a calificat aripa de tineret a AfD drept „extremistă”, declarând că a propagat „un concept rasial al societății”. De asemenea, șeful agenției de spionaj a acuzat AfD, care se opune sancțiunilor împotriva Rusiei, că contribuie la răspândirea propagandei rusești despre războiul din Ucraina.

Principalele partide ale Germaniei au exclus să coopereze cu AfD pentru a o ține departe de guvern, dar criticii AfD sunt îngrijorați că aceasta trage politica de masă mai în dreapta.

„Vedem că retorica pe subiecte precum migrația devine din ce în ce mai stridentă”, a spus Stefan Marschall, politolog la Universitatea din Duesseldorf.

Migrația se deplasează pe agenda politică a Germaniei. Michael Kretschmer, premierul statului est-german Saxonia și care este din dreapta centrului Uniunea Creștin Democrată (CDU), a declarat săptămâna trecută că numărul imigranților este „prea mare”, cerând limite la intrarea refugiaților și reduceri. la beneficii.

Și în Suedia:

Din 2020, democrații suedezi au votat cel mai mult împotriva reglementărilor de mediu referitoare la sau care implică Green Deal. Din cele 222 de ori votate de democrații suedezi, 69,4% din voturi au fost împotriva acestei legislații ecologice.

Green Deal este un plan propus de Parlamentul European, astfel încât UE să nu aibă emisii nete de gaze cu efect de seră până în 2050 și o economie mai circulară. Green Deal, care a început în 2020 cu un buget de 503 miliarde EUR, care va afecta fiecare colț al economiei și societății europene.

copyright © 2023 mesagerul.ro