Mesagerul.ro

Licitație Queen!

Licitație Queen!

Colecția privată nemaivăzută până acum a lui Freddie Mercury va fi scoasă la licitație.

O bijuterie a licitației este manuscrisul scris de mână al lui Mercury cu versurile de lucru pentru „We are the Champions” – cel mai mare imn al trupei.
Vrei să deții o parte din istoria rock and roll? Ei bine, acum poți. Sotheby’s scoate la licitație aproape 1.500 de articole din colecția privată a solistului trupei rock britanice Queen Freddie Mercury. Acestea includ versuri scrise de mână, nemaivăzute până acum, cu versuri nemuritoare, împreună cu unele dintre costumele răvășite care au fost un semn distinctiv al stilului semnăturii lui Mercury.

Printre articolele scoase la licitație se numără coroana lui Freddie Mercury, în blană falsă, catifea roșie și strasuri, realizată de prietena și designerul de costume Diana Moseley, despre care se crede că ar fi modelată pe coroana de încoronare a Regatului Unit. Coroana și mantia însoțitoare au fost purtate pentru interpretarea finală a „God Save The Queen” în timpul ultimului său turneu cu Queen, „The Magic Tour”, care s-a încheiat cu ultimul lor spectacol live împreună în 1986. prețul estimat este de 60.000 – 80.000 de lire sterline.
Punctul culminant al licitației este manuscrisul scris de mână al lui Mercury cu versurile de lucru pentru „We are the Champions” -- cel mai mare imn al Reginei, scris de Mercury având în vedere mulțimile de fani ai sportului. „We are the Champions” a fost lansat ca single cu celălalt cântec de mare participare a lui Queen, „We Will Rock You”, la 7 octombrie 1977. Cântecul este scris pe nouă pagini în total, inclusiv câteva foi din articolele de papetărie British Midland Airways. Este estimat între 200.000 și 300.000 de lire sterline.

Chitara acustică Martin D-35 de la Mercury din 1975, în carcasa sa originală, este estimată între 30.000 și 50.000 de lire sterline. Deși Mercury era cel mai bine cunoscut ca pianist, a fost și un chitarist priceput. Se crede că această chitară a fost folosită pentru a scrie și înregistra hitul single „Crazy Little Thing Called Love” în Munchen în 1979, singurul hit Queen despre care se știe că a fost scris și înregistrat de Mercury la chitară.
Elementele importante din colecție vor fi prezentate în New York, Londra, Los Angeles și Hong Kong în iunie. Licitațiile live vor avea loc pe 6, 7 și 8 septembrie la Sotheby’s din Londra. Vor avea loc și trei licitații online.

copyright © 2023 mesagerul.ro