Mesagerul.ro

Protestele continuă în Franța.

Protestele continuă în Franța.

Protestatarii francezi pentru reforma pensiilor au luat cu asalt pentru scurt timp sediul Jocurilor Olimpice din 2024
PARIS, 6 iunie - Protestatarii francezi împotriva reformei pensiilor au luat cu asalt marți sediul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, în timp ce sindicatele au făcut o ultimă încercare de a face presiuni asupra parlamentarilor să inverseze majorarea vârstei de pensionare de către președintele Emmanuel Macron.

BFM TV a difuzat imagini cu câteva zeci de militanți ai sindicatului CGT de stânga ocupând pentru scurt timp clădirea din Aubervilliers, în nordul Parisului.

„Nu a existat nicio violență și nicio pagubă”, a declarat un purtător de cuvânt al Jocurilor Olimpice."
Ultimele proteste la nivel național au atras mult mai puțini oameni în comparație cu ultima demonstrație din 1 mai.

Guvernul francez a declarat că un total de 281.000 de persoane au ieșit în stradă în toată Franța marți, cu mult sub cifra de 782.000 pentru protestele anterioare de la 1 mai.

Sindicatele s-au luptat cu mișcarea lui Macron de a-i face pe francezi să funcționeze mai mult de la jumătatea lunii ianuarie, cu greve și proteste care uneori s-au transformat în violență la margine.
Cu toate acestea, nivelul violenței de la demonstrații a scăzut treptat, după ce în martie și aprilie au izbucnit ciocniri majore, deși unele acte de vandalism minore au avut loc la sfârșitul protestului de marți de la Paris.

Macron spune că a fost necesar să se ridice vârsta legală de pensionare cu doi ani, la 64 de ani, pentru a acoperi un deficit de pensii tot mai mare. Cu toate acestea, sindicatele spun că banii pot fi găsiți în alte moduri, cum ar fi majorarea taxelor pentru cei bogați.

Noua lege a pensiilor este deja în statut și după luni de rară unitate în rândul celor mai mari sindicate, acum există diviziuni asupra unde să se concentreze energiile.

Sophie Binet, secretarul general al CGT, a spus că sindicatul ei va continua.

„Există multă furie, dar și oboseală”, a spus Binet, adăugând că atacanții au simțit că le-a ciupit portofelul.

copyright © 2023 mesagerul.ro